8. Sınıflarımıza Yönelik Olarak 11. Kazanım Değerlendirme Sınavı Uygulamasını Yaptık

8. Sınıflarımıza Yönelik Olarak 11. Kazanım Değerlendirme Sınavı Uygulamasını Yaptık

Kazanım Değerlendirme  Sınavı uygulamalarının faydalarını göz önünde bulundurarak gereken hassasiyeti gösteren öğrencilerimiz, 2022 Yılı Merkezi Sistem Sınavı'na (LGS) giden yolda en önemli adımı atmış olacaklardır.


8. sınıflarımıza yönelik olarak yaptığımız Kazanım Değerlendirme Sınavı uygulamalarında gönüllü olarak görev alan değerli öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Sevgili öğrencilerimize haftasonu girecekleri LGS  sınavında üstün  başarılar dileriz.

 

DENEME SINAVLARININ NE FAYDASI VAR?

Deneme sınavları bilgi, beceri, zaman kullanımını ölçmemizi sağlayan en önemli fırsatlardandır. Kaygı durumumuzu, stres faktörlerini deneme sınavlarına girerek aşabiliriz. Deneme sınavları, gerçek sınavın provasıdır ve öğrencileri gerçek sınava hazırlar. Tiyatrocular sahneye çıkmadan önce sergileyecekleri oyunu defalarca prova eder ve hata yapma ihtimallerini en aza indirirler. Öğrencilerin hayatının yönünü belirleyen önemli sınavların provası da deneme sınavlarıdır. Deneme sınavlarına giren aday, gerçek sınavda ne yapacağını bilir. Deneme sınavlarının adayların durumunu tespit noktasında belirleyici bir rol oynadığı da söylenebilir. Bu nedenle -evde çözülenler de dahil- tüm deneme sınavlarının dikkatle uygulanması gerekir.

 

DENEME SINAVLARI, EKSİK KONULARIN TESPİT EDİLMESİNİ SAĞLAR

Eksik konu, öğrencinin daha önce hiç çalışmadığı konu anlamına gelmez. Daha önceden çalışılan; ancak öğrencinin -o konuyla ilgili olarak- karşılaştığı tüm soruları çözemediği konular da bu çerçevede değerlendirilebilir. Bazen ufak bir çaba, bu konulardaki başarının artmasını sağlayabilir.

 

DENEME SINAVLARI, EKSİK KONULARI HATIRLATIR

Deneme sınavları, öğrencilere çalışma planını hazırlarken yol gösterici olur. Bu nedenle sınavlardan sonra adaylar yanlışlarını ya da yapamadıkları soruları tek tek gözden geçirmeli ve konu eksikliklerini çıkarmalıdır. Tekrar çalışmalarına bu doğrultuda devam etmelidir.

 

DENEME SINAVLARI, ZAMANIN NASIL KULLANILACAĞINI ÖĞRETİR

Deneme sınavları, hangi derse ne kadar vakit ayırmak gerektiğini öğretir. Bu sınavlarla kendi durumunu değerlendiren öğrenci, sözel ve sayısal bölümü çözerken ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu ve zamanının ne kadarını yaptıklarını kontrol etmeye ayıracağını bilir. Zamanı iyi kullanmak, başarıya ulaştıran önemli bir basamaktır.

 

DENEME SINAVLARI, KAYGIYI DENGEDE TUTMAYI SAĞLAR

Deneme sınavlarına yeterince önem veren aday, gerçek sınavda hangi derse ne kadar vakit ayıracağını, çözemediği konular karşısında tutumunun ne olacağını, kısacası nasıl davranacağını bilir. Böylece kaygı düzeyi azalır ve öğrenci, ideal olan orta derecedeki kaygıya sahip olur. Orta düzeydeki kaygı, dikkatimizi yoğunlaştırmamıza yardımcı olur. Kaygının hiç olmadığı durumlarda dikkatsizlik ortaya çıkar.

 

LGS SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

8.sınıflarımıza ait 2022 – Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (LGS Sınavı), Sınav Giriş Belgelerinin çıktılarını aldık. Okul Müdürlüğümüz tarafından imza ve mühür işlemleri yapıldı. 5 Haziran 2022 Pazar  günü  okulumuzda öğrencilerimizin sınava girecekleri sınav salonunda Sınav Giriş Belgeleri sıralarında yer alacaktır.

 

Öğrencilerimiz  sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaklardır.

 

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerimiz en geç 09:00'da okulumuzun bahçesinde hazır bulunacaklardır.

 

LGS Sınavı iki oturumda yapılacaktır.

I.Oturum (Sözel Bölüm) saat 09:30'da başlayacak, 10:45'te sona erecektir. Öğrencilerimize verilecek kitapçıkta 20 Türkçe,10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 10 İngilizce sorusu yer alacaktır. Kitapçıkta yer alan testlerin tümü için verilen cevaplama süresi 75 dakika olacaktır.

 

10:45 – 11:30 arasında öğrencilerimiz okul bahçesinde dinleneceklerdir.

 

II.Oturum (Sayısal Bölüm) saat 11:30'da başlayacak, 12:50'de sona erecektir. Öğrencilerimize verilecek kitapçıkta 20 Matematik, 20 Fen Bilimleri  sorusu yer alacaktır. Kitapçıkta yer alan testlerin tümü için verilen cevaplama süresi 80 dakika olacaktır.

 

Sınav başladıktan sonra öğrencilerimizin salon görevlileri ve birbirleri ile konuşmaları; kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri yasaktır.

 

Sınav bitiminde, soru kitapçığının ve cevap kağıdının salon görevlilerine teslim edilmesi zorunludur. Sınav evraklarını teslim etmeyenlerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

 

LGS Sınavında puanlama yapılırken;  her bir ders testine ait ham puan, ilgili testlere ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacaktır.

01.06.2022 170

01-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-2022