Öğrencilerimize

Öğrencilerimize "Mahremiyet Eğitimi" Verildi

Ümraniye Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Personeli, Vaiz Nurdan SUBAŞI hanım 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak " MAHREMİYET " konulu bir seminer vermiştir.

Cinsel tacizlerin arttığı günümüzde çocukları korumanın ilk adımı onlara mahremiyet eğitimi vermektir. Bu eğitim sayesinde onlar kendilerinin ve başkalarının özel alanını korumayı öğrenerek daha sağlıklı bireyler olabilirler.

Mahremiyet eğitimi kişinin kendisinin ve diğer insanlarının özelinin/özel alanının farkına varması, sosyal hayatın içinde kendi özel alanını koruması, diğer insanların özeline saygı duyması, kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koyması gibi bilgileri içerir. Bu eğitimin verilmesi çocuğun ruhsal ve cinsel açıdan korunması adına çok önemlidir.

Mahremiyet eğitimini alan çocuklar kendi özel alanını bilir, bu alanını korur ve başkalarının özel alanlarına da saygı gösterir. Bu durum, aynı zamanda çocuğun sağlıklı bir kişilik gelişimine zemin hazırlar.

Vaiz Nurdan SUBAŞI hanıma, öğrencilerimize  verdiği değerli bilgiler için teşekkürü bir borç biliriz.

17.12.2021 133

17-12-202117-12-202117-12-202117-12-202117-12-202117-12-2021