Okumanın Saati Yoktur

Okumanın Saati Yoktur

"Okumanın Saati Yoktur " projemiz kapsamında, okulumuzda kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. 

Kitap, çocukların dil becerilerini geliştiren, onları bilişsel, duyuşsal, ruhsal ve ahlaki açıdan geliştiren en önemli araçtır.

Çocuklar kitaplar sayesinde düşünmeyi ve etrafında olan şeyleri sorgulamayı öğrenir.

Çocuklarda kitap okumanın belli bir yaşı yoktur.

Bebekler bile kendilerine uygun kitaplar okunduğunda çok eğlenir ve öğrenirler.

Kitap okuma alışkanlığı, kitap okumayı öğrendikten sonra bu işi zevkle ve sürekli olarak devam ettirebilme sürecidir.

Okulumuzda öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirebilmek  için, öğrencilerimiz kitaplarla mümkün olduğunca erken tanıştırılır.

Öğrencilerimizin okuyacağı kitapları Türkçe öğretmenlerimiz özenli bir şekilde seçer.

Öğretmenlerimiz, kitapların seçimi sürecinde öğrencilerimizin yaş ve cinsiyetine uygun nitelikte  olmasına dikkat eder. 

Türkçe öğretmenlerimiz rehberliğinde her sene başında Okul Kütüphanemiz yeniden düzenlenir.

Öğrencilerimizin yaş ve cinsiyetine uygun kitaplar temin edilir, raflara yerleştirilir.

Kütüphanemiz de çeşitli zamanlarda yapılan okuma etkinliklerinde,  öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte  kitaplarını okur.

Okulumuzda Ekim ayında veli toplantıları yapıldı.

Velilerimize, sınıf rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirebilmek için, evlerinde yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

Daha erken çocukluk döneminden itibaren çocuğa yatarken masal okumanın, ona kitap sevgisini kazandırmanın önemli bir basamağı olduğu ifade edildi.

Bilgisayar ve televizyonun, kitap okumanın önünde önemli engeller oluşturduğu vurgulandı.

Aile büyüklerinin de bilgisayar ve televizyon karşısında geçirdiği zamanı kısıtlayarak çocuğuna örnek olması gerektiği tavsiye edildi. 

Çocuğun boş kaldığında etrafında oyalanmak için tablet ya da bilgisayar yerine kitap bulabilmesi gerektiği belirtildi.

Çocuk, etrafında ne kadar çok kitap ve kitap okuyan kişi görürse kitap okuma alışkanlığını da o kadar fazla edinir, doğum günleri ve diğer özel günlerde onlara kitap hediye etmek veya onlardan kitap hediye almak konusunda çocuğun özendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Velilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırma süreci boyunca çocuklarına karşı baskıcı olunmaması gerektiği özellikle ifade edildi. 

Okulumuzda öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirebilmek  için  Türkçe öğretmenlerimizin nezaretinde kitap fuarlarına geziler de düzenlenir.

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz tarafından verilen  ödevlerini  hazırlarken  internet kafeler yerine, kütüphanelere giderek araştırmalarını yapmaları konusunda yönlendirilir.

 

02.11.2021 171

02-11-202102-11-202102-11-202102-11-202102-11-2021